AĞRI / MERKEZ - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Mrt

Ağrı il genelinde düzenlenen Liseler Arası Okul Sporları 3x3 Kız Basketbol Turnuvası’nda okul kız basketbol takımımız il 2.si olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyoruz .

Mrt

Bugün okulumuzda başta idaremiz ve öğretmenlerimizin koordinesinde öğrencilerimizin kurallara tam uygun olacak şekilde “Deprem Ânı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirilmiştir. Tüm sınıflarımızda öğrencilerimiz, Çök-Kapan-Tutun pozisyonuyla deprem ânını canlandırmıştır.
Akabinde tahliye programı kapsamında tüm sınıflarımız düzenli bir şekilde binadan çıkış yapmış ve sınıflarımızın hepsi bahçede çember oluşturup güvenli alanlarda toplanmışlardır.

Mrt

Kariyer Günleri kapsamında Rehberlik Servisimizden Ebubekir BAHADIR koordinesinde Ağrı Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı personellerce 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Polislik Meslek Tanıtımı ve Siber Suçlarla İlgili Bilgilendirme” yapıldı.
Okul müdür yardımcımız Sayın Naim KARATAŞ tarafından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeline verdikleri bu güzel sunumlarından dolayı plaket takdimi yapıldı.

Mrt

Ağrı il genelinde düzenlenen Liseler Arası Satranç Turnuvası’nda okulumuz il 4.sü olmuştur. Başarılarından ötürü öğrencilerimizi ve emeği geçen Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerimizi kutluyoruz.İdaremizce öğrencilerimize ödül töreni düzenlendi.

Mrt

İşkur Ağrı'da görevli memurlar tarafından bugün okulumuz Konferans Salonu’nda öğrencilerimize yönelik “Meslek Seçim Süreci ve Meslek Seçimini Etkileyen Faktörler” konulu bir sunum yapıldı. Emeklerinden ötürü kendilerine çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okul müdürümüz Sayın İlhan SÖNMEZ‘in öncülüğünde Konferans Salonumuzda 9. Sınıf kadememizin “Veli Toplantısı” gerçekleştirilmiştir. Katılım gösterip bizleri onurlandıran tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Ağrı ilimiz genelinde düzenlenen Liseler Arası Futsal Turnuvası’nda okul takımımız; kendi grubunda karşılaştığı üç okul takımını sırasıyla 5-2, 4-1, 3-1’lik skorlarla yenerek çeyrek finale yükselmiştir.

Öğrencilerimizi yürekten kutluyor ve bu büyük başarının elde edilmesinde emeği geçen Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerimiz Vedat Doğan ile Yunus Doksinel’i tebrik ediyoruz .

Şbt

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza bir hayırseverimiz tarafından bağışlanan 1 adet tekerlekli sandalye okul müdürümz Sn İlhan SÖNMEZ tarafından sahiplerine ulaştırılmak için Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sn Sadullah ÇABAŞ’a teslim edilmiştir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre ülke, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar,  il sınıf/alan zümrelerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacak.

Bu kapsamda, ikinci dönem başında il sınıf/alan zümreleri tarafından Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün görüşü alınarak hazırlanacak konu soru dağılım tablolarına örnek oluşturması açısından temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde "konu soru dağılım tabloları" yayımlandı.

Konu soru dağılım tablolarına aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ock

Karne haftası dolayısıyla bakanlığımızca düzenlenen Karne Haftası Etkinlikleri kapsamında okulumuzda “Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu” etkinlikleri gerçekleştirildi.

“Yetenek Paylaşım Saati”nde idarecilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz arasında “Masa Tenisi Turnuvası” düzenlendi.

“Sosyal Sorumluluk Saati”nde ise el birliğiyle sınıflarımızı temizledik.

Ana sınıfımızda da “En Sevdiğini Paylaş” etkinliği gerçekleştirildi.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Ock

Cuma günü Rehberlik Servisimizden Mehmet ASLAN öğretmenimizin öncülüğünde,“Kariyer Günü Etkinliği” kapsamında Psikolog Mehtap Çelik’i ağırladık. Kendilerine Okul Müdürümüz adına Müdür Yardımcımız Sn. Naim KARATAŞ plaket takdim ettiler.

Ara

Okulumuz bünyesinde Sınıflar Arası Bilgi Yarışması’nda ve Genel Kültür Yarışması’nda kendi seviyelerinde birinci olan öğrencilerimize ödül töreni düzenlendi. Okul müdürümüz Sn. İlhan SÖNMEZ‘in ödüllendirdiği öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında öğretmenimiz Meryem AKSU öncülüğünde okulumuzdaki çiçekler düzenli olarak öğrenciler tarafından sulandı.

“Sokaktaki Canlar Aç Kalmasın” sloganıyla öğle aralarında sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.